Konica Minolta magicolor 1680MF/1690MF/4690MF :  foo2zjs - foo2hp - foo2xqx - foo2lava - foo2qpdl - foo2oak
Support for linux printer drivers
The fastest message board... ever.
 
1680MF no error but nothing printed
Posted by: yohann.martineau ()
Date: November 10, 2015 07:17PM

hi,

I tried to print using your driver but it didn't work. I mean I checked dmesg, /var/log/cups/error_log and found nothing obvious.

I see no error message but nothing is printed.

That said, in dmesg, I see "removed" event right after I try to print a test page. Should I worry?

example:
When I connect the usb cable:
[ 7876.852371] usb 8-1: new high-speed USB device number 15 using ehci-pci
[ 7877.032092] usb 8-1: New USB device found, idVendor=132b, idProduct=208b
[ 7877.032100] usb 8-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 7877.032105] usb 8-1: Product: KONICA MINOLTA magicolor 1680MF scan
[ 7877.032109] usb 8-1: Manufacturer: KONICA MINOLTA
[ 7877.032113] usb 8-1: SerialNumber: 23277
[ 7877.044644] usblp 8-1:1.1: usblp0: USB Bidirectional printer dev 15 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x132B pid 0x208B

Then, I try to print test page and I get:
[ 7885.431314] usblp0: removed

A few second later, the printer seems to be detected again:
[ 7893.467211] usblp 8-1:1.1: usblp0: USB Bidirectional printer dev 15 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x132B pid 0x208B


etc.


here is my cups/error_log during test page printing attempt:

http://pastebin.com/MrDXxeQc

For your information, on windows, sometimes I have to unplug and plug the usb connector in several times before the printer is actually detected.

I installed the printer using driver "foo2zjs/PPD/KONICA_MINOLTA-magicolor_1680MF.ppd" available in your tool (using cups web gui http://localhost:631 and using root). I set the default options to A4 paper size, ICM color mode, and kept other options with default values.

Thanks again for your impressive work!

If you need more details, if I need to turn a debug flag on, please tell me, I'll execute the test again.

thanks a lot,

yohann


PS: for your information, my host is a 64 bits debian-8.

Options: ReplyQuote
Re: 1680MF no error but nothing printed
Posted by: rickrich ()
Date: November 13, 2015 03:23AM

D [11/Nov/2015:01:10:26 +0100] [Job 35] /bin/bash: foo2lava-wrapper: command not found

You did a:

$ cd foo2zjs
$ make
$ su
# make install

My system:
$ which foo2lava-wrapper
/usr/bin/foo2lava-wrapper

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.