hp2600n: No color printing, b/w works fine [solved; SUSE SLES10SP2, ghostscript 8.70]
Posted by: smd ()
Date: April 08, 2010 07:36AM

It's a 2600n connected via network in order to make it accessible to several people. Server OS is SLES10 SP2 64bit.
Ghostscript 8.14 was installed before and color printing was working but the results were really bad :( I somewhere read that the gs8.14 version might be the cause for this. So I updated to gs8.70 and installed foo2hp again. B/W printing works fine but color printing won't. Not even the CUPS or Yast test pages are printed. But CUPS lists those jobs as finished.
I tried all settings (color profiles, bits per plane,...) but as soon as you switch color mode from monochrome to color the printer is like dead :/

Anyone can help? Or maybe a clue what the problem is (Ghostscript, SLES, 64bit, foo2hp, some/wrong configuration or the printer itself)??

Thanks



Edited 2 time(s). Last edit at 04/08/2010 09:52AM by rickrich.

Re: hp2600n: No color printing, b/w works fine [SLES10SP2, ghostscript 8.70]
Posted by: rickrich ()
Date: April 08, 2010 08:34AM

$ cd foo2zjs

$ foo2hp2600-wrapper -c testpage.ps > xxx.prn

$ ls -l xxx.prn
-rw-rw-r-- 1 rick rick 387232 2010-04-08 07:29 xxx.prn

$ nc 192.168.1.12 9100 < xxx.prn
...printed colors fine on Fedora 11 and 12...

$ gs -version
GPL Ghostscript 8.71 (2010-02-10)
Copyright (C) 2010 Artifex Software, Inc.  All rights reserved.
What does that say???

Re: hp2600n: No color printing, b/w works fine [SLES10SP2, ghostscript 8.70]
Posted by: smd ()
Date: April 08, 2010 09:22AM

# foo2hp2600-wrapper -c testpage.ps > xxx.prn

# ls -l xxx.prn
-rw-r--r-- 1 root root 72 Apr 8 15:16 xxx.prn

The size is only 72. In your example it's bigger. Guess something is wrong here...


# netcat 192.168.100.44 9100 < xxx.prn
nothing was printed out

# gs -version
GPL Ghostscript 8.70 (2009-07-31)
Copyright (C) 2009 Artifex Software, Inc. All rights reserved.

Re: hp2600n: No color printing, b/w works fine [SUSE SLES10SP2, ghostscript 8.70]
Posted by: rickrich ()
Date: April 08, 2010 09:51AM

It is ghostscript problem.

Re: hp2600n: No color printing, b/w works fine [solved; SUSE SLES10SP2, ghostscript 8.70]
Posted by: smd ()
Date: April 09, 2010 03:24AM

Can you tell me what exactly the problem with ghostscript is? Should I try another gs version (8.70 which I use now is the latest for SLES10 SP2)? Or is there any fix/tweak for this problem?

Thanks a lot

Re: hp2600n: No color printing, b/w works fine [solved; SUSE SLES10SP2, ghostscript 8.70]
Posted by: rickrich ()
Date: April 09, 2010 07:04AM

$ wget "http://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/ghost/GPL/gs871/ghostscript-8.71.tar.gz";
$ tar zxf ghostscript-8.71.tar.gz
$ cd ghostscript-8.71
$ ./autogen.sh
$ make
$ su OR $ sudo cp bin/gs /usr/bin/gs.foo
# cp bin/gs /usr/bin/gs.foo

Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.