Samsung CLP-300 :  foo2zjs - foo2hp - foo2xqx - foo2lava - foo2qpdl - foo2oak
Support for linux printer drivers
The fastest message board... ever.
 
CLP-300 No Color Printing [Gentoo; gs 8.64 is TOAST!]
Posted by: dyle ()
Date: February 28, 2009 07:50AM

I've got a CLP300. I Installed a pretty new system (Gentoo); I installed foo2zjs as described on the HP.

However: I got no color at all. If I select "Color" in the Printer Settings of the CUPS 1.3.5 Web-Frontend nothing is printed. But CUPS does not complain either. It's just silence and the Job is stated as "successfully completed".

Monochrome works, but the quality is worse. I can't use it.

I inserted new toner cartridges (color and BW), but this didn't change a thing. Monochrome quality is still pure pain.

Printer works somehow on Windows XP on the very same machine (still quality is very, very, very bad).

I'm thinking to buy a new one and put Samsung CLP300 to trash. Maybe a HP?

Anyone got a hint for the Samsung?



Edited 2 time(s). Last edit at 02/28/2009 08:39AM by rickrich.

Options: ReplyQuote
Re: CLP-300 No Color Printing
Posted by: rickrich ()
Date: February 28, 2009 08:33AM

Ghostscript 8.64 is TOAST! Don't use!

Ghostscript 8.64 BUG

From the INSTALL file:
GHOSTSCRIPT BUGS
----------------
    * ghostscript 8.64 is broken w.r.t. color.  Don't use!

Options: ReplyQuote
Re: CLP-300 No Color Printing [gs 8.64 is TOAST!]
Posted by: rickrich ()
Date: February 28, 2009 08:38AM

Also, mono printing is AOK if you installed from *my instructions*.

$ make
$ ./getweb 300
# make install

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.