Konica Minolta magicolor 2530 DL :  foo2zjs - foo2hp - foo2xqx - foo2lava - foo2qpdl - foo2oak
Support for linux printer drivers
The fastest message board... ever.
 
2530 DL does print in color anymore
Posted by: bodinux ()
Date: October 07, 2009 02:26AM

I have a simple two words file that I can't print from open office nor from evince.

When I try to print it using monochrome, it does work; not otherwise

When I try to print a color document (evince or eye of gnome), it does work.

Job okay in monochrome
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] Starting renderer with command: "foo2lava-wrapper -z0 -r600x600 -p26 -m0 -s255 -d1 -Gkm2530-jconner-d50.icm "
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] Starting process "kid3" (generation 1)
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] Starting process "kid4" (generation 2)
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] JCL: %-12345X@PJL
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] <job data>
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399]
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] Starting process "renderer" (generation 2)
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399]
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] Closing renderer
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] Discarding unused job-progress event...
D [07/Oct/2009:08:10:57 +0200] [Job 399] renderer exited with status 0


Job NOT okay in color mode : graphic & text
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] Starting renderer with command: "foo2lava-wrapper -z0 -c -C3 -r600x600 -p26 -m0 -s255 -d1 -Gkm2530-jconner-d50.icm "
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] Starting process "kid3" (generation 1)
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] Starting process "kid4" (generation 2)
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] JCL: %-12345X@PJL
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] <job data>
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400]
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] Starting process "renderer" (generation 2)
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400]
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] Closing renderer
D [07/Oct/2009:08:12:05 +0200] [Job 400] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:12:06 +0200] [Job 400] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:12:06 +0200] [Job 400] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:12:06 +0200] [Job 400] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:12:06 +0200] Discarding unused job-progress event...
D [07/Oct/2009:08:12:06 +0200] [Job 400] renderer exited with status 0

Job not okay in color mode : icm color profile
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] Starting renderer with command: "foo2lava-wrapper -z0 -c -C10 -r600x600 -p26 -m0 -s255 -d1 -Gkm2530-jconner-d50.icm "
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] Starting process "kid3" (generation 1)
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] Starting process "kid4" (generation 2)
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] JCL: %-12345X@PJL
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] <job data>
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398]
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] Starting process "renderer" (generation 2)
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398]
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] Closing renderer
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:18 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:19 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:19 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:19 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:19 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:19 +0200] [Job 398] pcache: unable to open '~/.ghostscript/cache/gs_cache'
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Discarding unused job-progress event...
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: clients=0
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: jobs=364
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: jobs-active=1
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: printers=4
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: printers-implicit=0
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: stringpool-string-count=2833
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: stringpool-alloc-bytes=9944
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] Report: stringpool-total-bytes=53168
D [07/Oct/2009:08:10:20 +0200] [Job 398] renderer exited with status 0

I also did put some information there : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/cups/+bug/444721

But I think that maybe it belongs to here.

Can you please help ? Thanks

Options: ReplyQuote
Re: 2530 DL does print in color anymore
Posted by: rickrich ()
Date: October 07, 2009 03:28AM

Did you install MY driver??? Third parties (e.g. Ubuntu) are unsupported.

$ cd foo2zjs
$ make
$ ./getweb 2530
$ sudo make install

What does this say?

$ foo2lava-wrapper -c testpage.ps > xxx.prn
$ nc 192.168.x.y 9100 <xxx.prn

Should be a color printout.

Options: ReplyQuote
Re: 2530 DL does print in color anymore [solved]
Posted by: bodinux ()
Date: October 09, 2009 02:32PM

Yes, I installed your driver.

Well, after tracking the problem a little bit more, I found out that printing black and white using a color mode crashes.

I then remembered your advice in the documentation to have 2 queues, one for the monochrome, one for the color printing. I did that and it worked. I had only one color queue in the past 2 years and was never bothered (maybe I never tried to print B&W in color mode).

Thanks forthe support anyhow. :)

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.
This forum powered by Phorum.